برچسب انرژی در لوازم خانگی همان طور که از اسم آن مشخص است، بیانگر میزان مصرف انرژی و همچنین کیفیت محصول است. در این لیبل مقدار مصرف برق با حروف A تا G نمایش داده می شود، البته هر کدام از حروف دارای رنگ ویژه خود هستند. رنگ نخست یعنی سبز بیانگر کارایی مطلوب دستگاه و میزان پایین استعمال انرژی است. رنگ هایی که در بخش های پایین تر برچسب وجود دارند، نیز نشان دهنده استفاده بیشتر از برق و کارایی کمتر هستند.
ناگفته نماند در برچسب انرژی لوازم خانگی اطلاعات دیگری مانند برند سازنده، مدل دستگاه و… هم وجود دارد. لذا متخصصان مرکز تعمیر لوزام خانگی در تهران توصیه می کنند هنگام خرید لیبل تجهیزات برقی را با یکدیگر مقایسه کنید تا انتخابی آگاهانه داشته باشید.
با برچسب انرژی در لوازم خانگی آشنا شوید
برچسب انرژی در لوازم خانگی نوعی لیبل کاغذی است که روی بدنه تجهیزات الکترونیکی یا کارتن آن ها چسبانده می شود. با مطالعه این اتیکت می توانید اطلاعات مفیدی را در رابطه با محصول به دست آورید. البته هدف اصلی استفاده از برچسب انرژی کنترل و صرفه جویی در مصرف نیروی برق است.
اگر به این لیبل کاغذی دقت کنید روی آن حروفی را از A تا G مشاهده خواهید کرد. محصولاتی که دارای برچسب انرژی A هستند، به عنوان کارآمدترین وسایل الکترونیکی شناخته می شوند. در حالی که دستگاه هایی با برچسب G در رتبه آخر از لحاظ کارایی قرار می گیرند. ناگفته نماند طی سال های اخیر به برچسب های انرژی عناوینی تحت عنوان A+ و A++ و A+++ هم افزوده شده اند.
جالب است بدانید در لیبل محصولات اطلاعاتی نیز درباره شرکت سازنده، میزان مصرف آب و تولید گازهای گلخانه ای وجود دارد. البته با توجه به نوع وسیله برقی اتیکت های چسبانده شده روی دستگاه ممکن است حاوی اطلاعات متفاوتی باشند.
معنای رنگ های برچسب انرژی
برچسب انرژی در لوازم خانگی شامل هفت رنگ مختلف است که هر کدام معنای خاصی دارند. این رنگ ها از سبز پررنگ آغاز شده و به قرمز ختم می شوند. رنگ سبز بیانگر بالاترین میزان بازدهی و کمترین میزان استعمال برق است، در حالی که رنگ قرمز درست برعکس این حالت را نشان می دهد.
معنای حروف برچسب انرژی
هر یک از رنگ های درج شده روی برچسب انرژی حرفی مختص به خود دارند. این حروف که شامل A، B، C، D، E، F و G هستند، حجم انرژی مصرفی دستگاه را نشان می دهند. اولین حرف A است که بیانگر بالاترین میزان راندمان است. حال هر چه که از حرف A به سمت پایین حرکت نمایید، میزان کارایی دستگاه به همان نسبت کاهش پیدا می کند.
البته اخیراً درجه بندی اتیکت لوازم برقی پیشرفته تر شده، به طوری که رده های A+، A++ و A+++ نیز روی آن به چشم می خورد. مفهوم درجه بندی جدید این است که محصولات با تعداد علامت + بیشتر، مقدار کمتری انرژی مصرف می کنند. یکی دیگر از انواع برچسب انرژی در لوازم خانگی نوع C است که تحت عنوان گرید C هم شناخته می شود. چنین لیبلی این مفهوم را می رساند که ضریب وسیله برقی مورد نظر بین ۲.۶ تا ۲.۸ است.
برچسب انرژی روی وسایل برقی حاوی چه اطلاعاتی است؟
همان طور که گفتیم، برچسب انرژی روی وسایل برقی به غیر از رده بندی مصرف برق یک سری اطلاعات دیگر را نیز ارائه می دهد. البته این داده ها می توانند با توجه به نوع وسیله برقی در بعضی موارد متفاوت باشند. به طور کلی برچسب انرژی حاوی اطلاعات زیر است:
- نوع وسیله برقی
- شرکت سازنده محصول
- حجم مصرف برق بر حسب کیلووات ساعت طی یک سال
- شناسه مدل دستگاه
- شماره استاندارد برچسب
- و…
استفاده از برچسب انرژی روی لوازم برقی چه مزایایی دارد؟
ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که استفاده از برچسب انرژی روی وسایل برقی چه مزایایی دارد؟ چنانچه هنگام خرید لیبل روی دستگاه را بررسی کنید، از مزایای زیر برخوردار خواهید شد:
- می توانید یک انتخاب درست و آگاهانه با توجه به نیاز خود داشته باشید.
- اطلاعات مهمی را در مورد محصول مورد نظر به دست می آورید.
- بررسی برچسب انرژی در لوازم خانگی شما را با میزان کارایی دستگاه آشنا می کند.
- این امکان را خواهید داشت که با انتخاب یک وسیله کم مصرف هزینه های جاری خود را به میزان زیادی کاهش دهید.
- می توانید محصولی را برگزینید که کمترین میزان آلودگی را برای محیط زیست به دنبال داشته باشد.
کاربرد برچسب انرژی در لوازم برقی مختلف
در سال های گذشته برچسب انرژی تنها برای یخچال های خانگی مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه با بالا رفتن سطح سواد کاربران این لیبل ها را می توانید روی همه لوازم الکترونیکی ببینید. در زیر کاربرد برچسب انرژی در برخی از تجهیزات الکترونیکی خانگی آورده شده است:
برچسب انرژی یخچال
اتیکت روی یخچال نیز مانند سایر لوازم برقی شامل حروف A تا G است و اطلاعات زیر را در اختیار شما قرار می دهد:
- شرکت سازنده یخچال فریزر
- مدل یخچال فریزر
- حجم برق مصرفی یخچال بر حسب کیلووات ساعت در سال
- ردیف و کلاس منطقه جغرافیایی
- حجم نگهداری مواد غذایی تازه به لیتر (ظرفیت یخچال)
- حجم نگهداری مواد غذایی منجمد به لیتر (ظرفیت فریزر)
برچسب انرژی تلویزیون
برچسب انرژی در لوازم خانگی پرمصرفی مانند تلویزیون نیز استفاده می شود. لیبل های درج شده روی جعبه تلویزیون دربردارنده اطلاعات زیر هستند:
- شرکت سازنده تلویزیون
- مدل تلویزیون
- رده انرژی دستگاه
- توان مصرفی در حالت استندبای بر حسب وات
- ابعاد صفحه نمایش بر حسب اینچ
برچسب انرژی ماشین لباسشویی
ماشین های لباسشویی با لیبل A جزء لوازم برقی کم مصرف و کارآمد محسوب می شوند. به طور کلی با ارزیابی برچسب انرژی ماشین لباسشویی می توانید اطلاعات زیر را به دست بیاورید:
- شرکت سازنده ماشین لباسشویی
- مدل ماشین لباسشویی
- حجم برق مصرفی لباسشویی بر حسب کیلووات ساعت در سال
- ظرفیت و گنجایش دستگاه
- حجم آب مصرفی
- قدرت خشک کن
- قدرت پاک کنندگی
برچسب انرژی ماشین ظرفشویی
امروزه اتیکت حاوی اطلاعات دستگاه برای تمام وسایل برقی از جمله ظرفشویی مورد استفاده قرار می گیرد. برچسب انرژی در لوازم خانگی پرکاربردی مانند ماشین ظرفشویی شامل موارد زیر است:
- شرکت سازنده ماشین ظرفشویی
- مدل ظرفشویی
- حجم برق مصرفی ظرفشویی بر حسب کیلووات ساعت در سال
- میزان مصرف آب بر حسب لیتر در هر چرخه شستشو
- میزان صدای ظرفشویی هنگام اجرای چرخه شستشو بر حسب دسیبل
- کارایی چرخه های شستشو
- ظرفیت دستگاه
برچسب انرژی کولر گازی
اسپیلت برای خنک کردن محیط نیازی به آب ندارد، اما میزان مصرف برق آن حدود ۵ برابر بیشتر از کولر آبی است. با توجه به این مطلب ارزیابی برچسب انرژی لوازم خانگی در وسایل پرمصرفی مانند کولر گازی اهمیت بسیار زیادی دارد. به طور کلی آیتم های زیر در لیبل اسپیلت نوشته شده است:
- شرکت سازنده کولر گازی
- مدل اسپیلت
- حجم برق مصرفی کولر گازی بر حسب کیلووات ساعت در سال
- میزان کارایی اسپیلت بر اساس کیلووات
- حجم هوای خروجی در حالت بیشینه قدرت
- مقدار سرمایش خروجی در حالت بیشینه قدرت
- میزان سر و صدای موتور
برچسب انرژی کولر آبی
یکی از لوازم برقی پرکاربرد مخصوصاً در فصول گرم سال کولر آبی است. لذا هنگام خرید این تجهیزات حتماً لیبل دستگاه را بررسی کنید و محصولی را برگزینید که کارایی بالا و مصرف پایینی داشته باشد. برچسب انرژی در لوازم خانگی پرمصرفی مانند کولر آبی حاوی اطلاعات زیر است:
- شرکت سازنده کولر آبی
- مدل دستگاه
- راندمان مصرف انرژی
- شاخص انرژی
- کلاس سرمایشی