امروزه بیشتر سیستم های کامپیوتری و لپ تاپ های جدید، از ویندوز 10 استفاده می کنند. وجود این سیستم عامل جدید، مزیت های زیادی دارد. کارایی های آن موجب شده تا کاربران لپ تاپ های قدیمی تر نیز ترجیح دهند تا در صورت امکان نصب ویندوز 10 روی لپ تاپ های شان، از این سیستم عامل برای دستگاه های خود استفاده کنند.
اما این تمام ماجرا نیست. گاهی مواقع، مشکلات و اختلالاتی در عملکرد ویندوز 10 مشاهده می شود که کاربران را به دردسر می اندازد. یکی از این مشکلات که کاربران زیادی از آن شکایت دارند، مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 است. این مشکل موجب می شود تا کاربرانی که از ویندوز 10 برای سیستم های خود استفاده می کنند، نتوانند از این قابلیت دستگاه خود بهره مند شوند. از آن جایی قابلیت بلوتوث در لپ تاپ از اهمیت زیادی برخوردار است، بروز این مشکل می تواند دردسر ساز باشد. به همین دلیل، در ادامه مبحث به بررسی راه حل هایی برای رفع مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 می پردازیم.
چرا مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 به وجود می آید؟
یکی از مهم ترین دلایلی که موجب می شود قابلیت بلوتوث در ویندوز 10 از کار بیفتد و دچار اختلال شود، به روز رسانی سیستم عامل ویندوز 10 است. همان طور که می دانید، این سیستم عامل به صورت اتوماتیک به روز رسانی شده تا قابلیت ها و کارایی های به روز تری را برای کاربران ارائه دهد.
اما برخی مواقع این به روز رسانی مشکلاتی را نیز در پی خواهد داشت. یکی از این مشکلات، بروز اختلال در بلوتوث سیستم است. در نتیجه کاربران شاهد مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 خود هستند. علاوه بر این ها، بروز مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری مختلف نیز می تواند موجب بروز ایراد در این قابلیت شده و مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 بروز کند. به روز نبودن درایور های بلوتوث دستگاه یا بروز نقص های سخت افزاری در این فناوری می تواند از جمله دلایل این اختلال در اتصال به بلوتوث باشد
چه راه هایی برای رفع مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 وجود دارد؟
به صورت کلی، راه حل های پیشنهادی در این خصوص شامل مواردی در زمینه های نرم افزاری و سخت افزاری می شود. به این معنی که با دنبال کردن برخی راه حل های نرم افزاری در قدم اول و بعد از آن در صورت استمرار داشتن مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10، استفاده از راهکار های سخت افزاری، می توان این مشکل را برطرف کرد. در ادامه به برخی از این راه حل ها اشاره می کنیم.
گزینه به روز رسانی سیستم عامل را غیرفعال کنید
در قدم اول از آن جایی که در اکثر موارد، به روزرسانی خودکار سیستم عامل موجب بروز این مشکل است، توصیه می شود گزینه به روز رسانی خودکار در ویندوز 10 را غیر فعال کنید. بهتر است در صورت بروز مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 بعد از به روز رسانی ویندوز، گزینه های به روز شده در بخش کنترل پنل را یافته و آن ها را غیر فعال کنید. بعد از غیر فعال کردن این به روز رسانی های صورت گرفته در ویندوز، با ریستارت کردن دستگاه، عملکرد بلوتوث را بررسی کنید. معمولا مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 با این کار برطرف می شود
آپدیت کردن درایور مختص بلوتوث دستگاه برای رفع اختلال اتصال
یکی دیگر از راه حل های پیشنهادی در صورت اختلال در عملکرد بلوتوث و وجود مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10، به روزرسانی درایور مربوط به بلوتوث در لپ تاپ است. برای این منظور می توان با مراجعه به بخش کنترل پنل دستگاه، گزینه درایور بلوتوث را یافته و آن را به روز رسانی کنید. در بیشتر مواقع این کار می تواند به رفع مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 کمک کند.
از نسخه پشتیبانی درایور بلوتوث کمک بگیرید
در مقابل راه حل قبلی، گاهی همان به روز رسانی انجام شده در درایور بلوتوث دلیل بروز مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 است. برخی مواقع، نسخه های به روز شده برای درایور بلوتوث با دستگاه سازگاری ندارد و همین موجب بروز مشکل در اتصال و عملکرد بلوتوث می شود. برای رفع این اختلال، گاهی اوقات بهتر است از نسخه های بک آپ درایور ها استفاده کرده و با بازگرداندن آن، مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 را برطرف کرد.
برای انجام این کار باید قسمت Device Manager را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه بلوتوث، روی آن راست کلیک کرده و در قسمت Properties گزینه Roll Back Driver را انتخاب کنید. در این قسمت با حذف درایور جدید، نسخه قبلی را نصب کرده و سیستم را به روز رسانی کنید. با این کار معمولا مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 برطرف می شود.
مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 را در بایوس دستگاه جست و جو کنید
بایوس در لپ تاپ ها دارای تنظیماتی است که بعد از به روز رسانی ممکن است موجب غیر فعال شدن بلوتوث شود. این امر خصوصا بعد از یک به روز رسانی بایوس ممکن است رخ دهد. در این صورت باید تنظیمات بایوس سیستم را باز کرد و با یافتن گزینه بلوتوث، آن را فعال کرد. بعد از ریستارت کردن دستگاه، می توان بلوتوث را فعال و روشن کرد و از آن استفاده کرد.
استفاده از سیستم عیب یابی در ویندوز 10
یک قابلیت ساده شده برای یافتن مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 این است که در بخش Troubleshoot سیستم، با انتخاب گزینه بلوتوث به دنبال دلیل اختلال ایجاد شده در این قابلیت بگردید. به این ترتیب می توان با سرعت بیشتری مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 را پیدا کرد و آن را برطرف نمود.
نصب نادرست درایور بلوتوث
یکی دیگر از مواردی که در لیست اختلالات نرم افزاری دسته بندی شده و موجب عدم اتصال بلوتوث در ویندوز 10 می شود، نصب نشدن درست درایور مرتبط با این فناوری است. گاهی اوقات، این نصب نادرست می تواند موجب بروز مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 شود. در این صورت بهتر است یک بار درایور را پاک کرده و مجددا آن را نصب کنید تا ایراد ایجاد شده در سیستم برطرف شود.
به هم خوردن تنظیمات بلوتوث و نیاز به تنظیم مجدد آن
در مواردی تنها دلیلی که موجب بروز مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 می شود، به هم خوردن تنظیمات این مشخصه در بخش تنظیمات لپ تاپ است. به این ترتیب تنها با بررسی این تنظیمات و انجام مجدد آن، می توان مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 را برطرف کرد. در قسمت تنظیمات دستگاه، گزینه بلوتوث را پیدا کرده و با باز کردن منوی مرتبط با آن مطمئن شوید که گزینه ای که به دیگر دستگاه ها اجازه اتصال به بلوتوث را می دهد، دارای تیک بوده و فعال باشد.
رفع مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 در صورت وجود مشکلات سخت افزاری
در نهایت بعد از این که تمام بررسی های نرم افزاری لپ تاپ انجام شد و باز هم مشکل وصل نشدن بلوتوث در ویندوز 10 پا برجا بود، ممکن است به احتمال زیاد یک آسیب و اختلال سخت افزاری موجب بروز مشکل شده باشد. در این صورت باید با مراجعه به یک مرکز تخصصی تعمیراتی، از یک تکنسین مجرب برای رفع مشکل کمک گرفت. تیم تعمیراتی حاضر در مرکز سخت افزار ایران، می تواند به کاربران لپ تاپ در زمینه های مختلفی از جمله رفع مشکل اتصال بلوتوث در ویندوز 10 کمک کند.