اشتراک گذاری

پامپ دان کردن یا ذخیره گاز کولر گازی

یکی از پر دردسر ترین لوازم خانه برای جابجایی در اسباب کشی کولر گازی است که اگر باز کردن آن به درستی انجام نشود می تواند خسارات زیادی به دستگاه و افراد وارد کند. تعمیر کولر گازی به علت عدم رعایت اصول پامپ دان خراب شود نیازمند وقت و هزینه ی نسبتا زیادی است. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در قبل از باز کردن باید آن رعایت کرد ذخیره گاز کولر گازی در کندانسور پنل بیرونی اسپلیت است.

ذخیره گاز کولر گازی

توجه داشته باشید!

این مقاله صرفا جهت آشنایی کاربران با فرایند ذخیره گاز کولر گازی است و انجام این فرایند نیازمند تجربه، تخصص و ابزار های بخصوصی است لذا توصیه می شود قبل از هرگونه اقدام اساسی با کارشناس فنی مربوطه مشورت نمایید و اگر دانش کافی ندارید حتما از یک تکنسین ماهر کولر اسپلیت کمک بگیرید.

امروز در این مقاله تهران کمک شما با فرایند ذخیره گاز کولر گازی آشنا می شوید همچنین برای مشاوره رایگان می توانید به صورت شبانه روزی با ما تماس بگیرید.

وسایل لازم برای ذخیره گاز کولر گازی

برای انجام عملیات پامپ داون به آچار آلن، آچار فرانسه و گیج اندازه گیری فشار کولر اسپلیت نیاز داریم. در صورتی که گیج فشار گاز کولر گازی موجود نبود می توانید از یک تایمر برای این کار استفاده کنید.

مراحل ذخیره گاز کولر گازی

  • روشن کردن کولر گازی در حالت سرمایشی

برای شروع فرایند ذخیره گاز کولر گازی ابتدا آن را در پایین ترین دمای ممکن روشن کرده و می گذاریم تا مدتی کار کند. اگر در زمستان می خواهید گاز اسپلیت را پامپ دان کنید و دمای محیط از پایین ترین دمای تعریف شده برای کولر کمتر است و کولر گازی در حالت اسنتد بای باقی می ماند، می توانید حسگر دمای تعبیه شده در پنل داخلی را پیدا کرده با استفاده از انگشت یا سشوار خانگی دمای حسگر را بالا برده تا فرایند سرد سازی محیط شروع شود. برای اطمینان بیشتر می توانید کولر را برای حداقل 15 دقیقه روشن بگذارید تا از کامل شدن سیکل تبرید مطمئن شوید.

  • ذخیره گاز کولر گازی در پنل بیرونی

پس از آن که از کامل شدن سیکل تبرید پنل داخلی و خنک کردن آن مطمئن شدیم به سراغ پنل بیرونی می رویم و اقدامات زیر را به تربیت انجام می دهیم.

  • باز کردن درپوش ها

درپوش های برنجی شیر های رفت و برگشت و شیر سرویس زیر لوله ضخیم را باز می کنیم. حتما به داخل درپوش ها نگاه کنید هرگونه چربی، کف و بوی گاز شدید ممکن است نشانه نشتی از سوزن والف باشد این نکته را به مالک اعلام نمایید تا بررسی شود در صورت لزوم شیر ها تعمیر یا تعویض گردند.

  •  اتصال گیج فشار

شلنگ گیج فشار ضعیف را به شیر سوزنی زیر لوله ضخیم متصل و به سرعت آن را محکم می کنیم. حتما قبل از این کار از بسته بودن کامل شیر گیج فشار مطمئن شوید.پس از اتصال گیج فشار به شیر عقربه آن باید حدود مقدار 10 psi را نشان دهد.

  • حواستان باشد!

قبل از اینکه اقدام به بستن شیر ها بکنید از یک نفر بخواهید تا کنترل به دست نزدیک پنل داخلی باشد و هر لحظه گوش به زنگ شما باشد. چرا که وقتی گاز درون کندانسور جمع می شود همان لحظه باید کولر گازی خاموش شود و اگر در خاموش کردن آن تاخیری اعمال شود باعث آسیب به قطعات داخلی کولر می شود. پس قبل از بستن شیر از وجود یک شخص که بتواند به محض شنیدن اعلام شما کولر را خاموش کند اطمینان حاصل فرمایید.
اگر تنها بودید و کسی در دسترس نبود از انجام این کار خودداری نمایید.

  • بستن شیر رفت

با استفاده از آچار آلن ترجیحا از نوع ستاره ای چاقویی شیر رفت یا لوله نازک را کاملا ببندید با بستن شیر رفت کمپرسور گاز را درون کندانسور ذخیره می کند و دیگر گازی به سمت پنل داخلی نمی رود. ذخیره گاز کولر گازی و بستن شیر ها باید در سریع ترین زمان ممکن انجام شود تا احتمال آسیب به دستگاه به حداقل برسد. آچار آلن ستاره ای چاقویی سرعت، دقت و تسلط شما را در بستن شیر ها نسبت به آچار آلن های معمولی به شدت افزایش می دهد.

  • بستن شیر برگشت

گیج فشار سنج، فشار درون پنل داخلی را به ما نشان می دهد که به سمت پنل بیرون می رود. پس از بستن شیر رفت یا همان لوله نازک عقربه فشارسنج سیر نزولی پیدا می کند و به طرف پایین می رود. در این هنگام آچار آلن را در سوزن والف لوله برگشت یا لوله ضخیم گذاشته و سه چهار دور چرخانده، آماده باشید تا پس رسیدن عقربه فشار سنج به زیر صفر و حالت وکیوم آن را سریعا ببندید

  • حالت وکیوم

برای اینکه کامل گاز کولر از لوله ها و دیگر اجزا خالی شود عقربه فشار سنج باید به زیر صفر یا حالت وکیوم برسد. عدد زیر صفر نشان دهنده این است که دیگر هیچ گازی درون لوله ها نیست و حالت خلع پیدا کرده است به همین دلیل به آن حالت وکیوم نیز گفته می شود. شما باید به محض رسیدن عقربه به حالت وکیوم شیر برگشت یا لوله ضخیم را کاملا در سریع ترین زمان ممکن ببندید و به محض بستن آن کولر را خاموش کنید.

ذخیره گاز کولر گازی بدون استفاده از فشارسنج

اهمیت استفاده از فشار سنج برای این مرحله است چرا که اگر آن دستگاه را نداشته باشیم نمی توانیم زمان دقیق رفتن کولر گازی به حالت وکیوم را بفهمیم و اگر بخواهیم بدون استفاده از فشارسنج اقدام به ذخیره گاز کنیم باید به زمان، دمای لوله برگشت، صدای هیس درون لوله و تغییر صدای کمپرسور توجه کنیم.

  • به این صورت که پس از این که کولر به مدت حداقل 15 دقیقه کار کرد شیر رفت را ببندیم.
  • پس بستن شیر رفت دستمان را روی لوله برگشت می گذاریم و به صدای آن دقت میکنیم لوله باید سرد باشد و صدای هیس مانندی را باید بشنوید که پس از چند لحظه به تدریج قطع می شود و صدای کمپرسور پنل بیرونی تغییر می کند.
  • این فرایند بسته به میزان حجم گاز کولر حوالی 30 ثانیه طول می کشد و در این لحظه می تواند بفهمید که گاز کولر درون کندانسور ذخیره شده و به سرعت بستن شیر برگشت را بسته و کولر را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: چرا کولرگازی خنک نمیکند ؟

نکات مهم ذخیره گاز کولر گازی

روشن ماندن دستگاه پس از بستن لوله ها باعث افزایش سیستم پنل بیرونی می شود چون سعی می کند گاز را به پنل داخلی منتقل کند اما راه رفت و برگشت به پنل بسته است و این افزایش فشار بسیار خطرناک است و می تواند باعث آسیب شدید به خودتان و کولر گازی شود

پس انجام این مراحل گاز کولر گازی در پنل بیرونی ذخیره شده است. برای اطمینان بیشتر بار دیگر پیچ ها را با آچار آلن تا جایی که میتوانید محکم کنید. در پوش های برنجی را در محل خود ببندید و محکم کنید و با استفاده از پلاستیک و چسب شیر های رفت و برگشت را کاملا مهر و موم کنید تا از گرد و خاک به درون آن ها وارد نشود و از مشکلات آتی و آسیب به دستگاه جلوگیری شود

پس از انجام این مراحل برق را قطع کرده لوله و اتصالات را به دقت و به آرامی باز کرده و به صورت دایره وار لوله کنید تا دچار شکستگی نشوند. سیم های برق را به ترتیب باز کرده و علامت گذاری کرده و اکنون پنل بیرونی و داخلی برای باز کردن و جابجایی آماده هستند

نکات تکمیلی پامپ دان کردن گاز کولر گازی

در این مقاله بهترین روش برای پامپ دان کردن یا ذخیره گاز کولر گازی را با جزییات توضیح دادیم تا کاربران گرامی بتوانند بدون نیاز به شارژ مجدد کولر آن را برای جابجایی و نصب مجدد آماده کنند. همچنین می توانید برای نصب و راه اندازی کولر گازی با ما در تهران کمک تماس بگیرید.

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تعمیر موبایل به همراه گارانتی خدمات
تعمیر موبایل (تهران،کرج،مشهد و سایر شهرستان ها)