دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ به عنوان یکی از دلایل اصلی خرابی سخت افزار دستگاه و اختلال در عملکرد آن شناخته می شود. در صورتی که از کارت گرافیک های قدیمی و یا جدید استفاده می کنید، باید هر چند وقت یک بار به بررسی و چک کردن دمای کارت گرافیک خود بپردازید. در ادامه قصد داریم این مبحث را از جوانب مختلفی بررسی کنیم.
کارت گرافیک در لپ تاپ چه کاربردی دارد؟
پیش از آنکه به بررسی دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ بپردازیم، ابتدا باید با کاربردهای کارت گرافیک آشنا شویم. کارت گرافیک را غالبا در کارهای گرافیکی و رندر ویدئو مورد استفاده قرار می دهند. همچنین برای افرادی که دارای سیستم گیمینگ هستند، به کار بردن کارت گرافیک یکی از ضروریات به شمار می رود.
چرا که با توجه به اینکه بازی ها و رندر فیلم روی پردازش گرافیکی فشار بسیاری وارد می کنند، باعث اختلال در عملکرد بازی و رندرینگ می شوند. از این رو با استفاده از کارت گرافیک مرغوب می توان بازی ها را با کارایی بیشتری اجرا کرده و رندرینگ را بدون اختلال در پردازش سیستم به اتمام رساند.
بیشتر بدانید : آموزش کار با Cloud Backup در لپ تاپ
عوامل موثر در دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ
عوامل متعددی باعث ایجاد دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ می شوند که از قرار زیر هستند:
- بازی هایی که به پردازنده گرافیکی وابسته هستند.
- سیستم خنک کننده کارت گرافیک بی کیفیت است.
- دمای محیطی که لپ تاپ در آن قرار دارد، بالا است.
- کیفیت قاب کیس مرغوب نیست.
- بر روی پردازنده گرافیکی گرد و غبار وجود دارد.
- سخت افزار لپ تاپ از نوع قدیمی است.
- کیفیت جریان هوا خوب نیست.
- فن های داخلی لپ تاپ دچار ایراد شده اند.
- ببین قطعات لپ تاپ سازگاری وجود ندارد.
دمای مناسب کارت گرافیک چقدر است؟
برای اینکه بتوانید از دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ جلوگیری کنید، باید با محدوده دمای بهینه آن آشنا باشید. در شرایط عادی دمای 65 تا 85 درجه سانتی گراد برای کارت گرافیک به عنوان دمای بهینه شناخته می شود. اما باید توجه داشته باشید که دمای کارت گرافیک به برند و مدل آن نیز بستگی دارد.
لازم به ذکر است که در هنگام بازی دمای کارت گرافیک نباید بالاتر از 85 درجه سانتی گراد برود. با توجه به اینکه کارت های گرافیک توسط سازندگان متعددی طراحی و تولید می شوند، نمی توانیم دمای مشخصی را برای آن ها اعلام کنیم. اما محدوده ذکر شده در بالا به عنوان یک دمای ایمن بوده و هر چه کارت گرافیک را خنک تر نگه دارید، کارایی آن نیز افزایش می یابد.
نحوه کاهش دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ
زمانی که با دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ روبرو می شوید، باید اقداماتی را جهت کاهش دمای کارت گرافیک انجام دهید. این اقدامات از قرار زیر هستند:
جریان هوا را به سوی لپ تاپ افزایش دهید
زمانی که با لپ تاپ خود کار می کنید، آن را در مکانی با جریان هوای محدود قرار ندهید تا فن های خنک کننده دستگاه بتوانند به راحتی کار کنند. لپ تاپ را هرگز روی فرش، در فضای بسته و روی پاهای خود قرار ندهید.
چرا که باعث می شود جریان هوا به خوبی داخل دستگاه گردش نداشته باشد و دمای کارت گرافیک آن بالا می رود. همچنین می توانید در کنار فن های داخلی، از تجهیزات خنک کننده بیرونی نیز استفاده کنید تا کارت گرافیک آن داغ نشود و طول عمر آن افزایش یابد.
لپ تاپ و کارت گرافیک را تمیز کنید
یکی از اقداماتی که می تواند از دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ جلوگیری کند، تمیز کردن لپ تاپ و کارت گرافیک است. شما می توانید با زدودن گرد و غبار از روی لپ تاپ و کارت گرافیک، به افزایش طول عمر قطعات آن کمک بزرگی کنید.
به همین منظور می توانید از یک اسپری هوای فشرده استفاده کنید و به تمیز کردن مناطقی که غیر قابل دسترس هستند، بپردازید. این کار بسیار مهم و ضروری است. چرا که گرد و غبار بزرگ ترین دشمنان سخت افزار هستند و طول عمر آن ها را کاهش می دهند.
پیشنهاد سایت : دلیل خاموش نشدن لپ تاپ چیست ؟
از سلامت فن های کارت گرافیک اطمینان حاصل کنید
با بروز ایراد در فن های خنک کننده، شاهد دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ خواهید بود. با توجه به اینکه لازم است کارت گرافیک خنک بماند، فن های خنک کننده ای برای آن طراحی شده است. در صورتی که این فن ها با مشکل روبرو شوند، آسیب ها و خسارات جبران ناپذیری به کارت گرافیک وارد خواهد شد.
دمای محیط را کاهش دهید
یکی دیگر از روش هایی که برای کاهش دمای بالای کارت گرافیک در لپ تاپ نسبتا می تواند مفید باشد، کاهش دمای محیط است. به همین منظور می توانید از یک پنکه یا فن خنک کننده خارجی استفاده کنید و دمای کارت گرافیک را کاهش دهید. برای رفع مشکل به صورت تخصصی با کارشناسان تعمیر لپ تاپ در تهران تماس بگیرید.