اشتراک گذاری

راهنمای انتخاب کارت گرافیک

کارت گرافیک اصلی ترین قسمت برای پردازش کارهای گرافیکی است . به عنوان مثال استفاده از بازی های کامپیوتری و طراحی های پیچیده نیازمند کارت گرافیک بالاست. در همین راستا کمپانی دل لپ تاپ گیمینگ جدید خود را معرفی کرده است. انتخاب کارت گرافیک مناسب به کارایی پردازشگر شما کمک بزرگی خواهد کرد.

با پیشرفت تکنولوژی، همیشه شاهد عرضه مدل های جدید و مختلف کارت گرافیک در بازار هستیم. از طرفی قیمت های مختلف حتما شما را گیج خواهد کرد و نمی توانید تصمیم بگیرید. بنابراین شما باید اطلاعات کافی در مورد انتخاب کارت گرافیک مناسب داشته باشید. در این مقاله سعی داریم شما را در انتخاب و خرید کارت گرافیک یاری کنیم.

مشخصه های کارت گرافیک

  • در عملکرد هر کارت گرافیک GPU، حافظه ویدئویی و پهنای باند نقش مهمی دارند.

 GPU مهمترین قسمت کارت گرافیک است. وظیفه تمامی ترسیمات گرافیکی و پردازش ها بر عهده GPU است. معمولا کارت گرافیک را به واسطه مدل جی پی یو آن می شناسند چرا که شاخصه اصلی کارت گرافیک است و بسیاری از توانمندی های کارت را مشخص می کند. بنابراین GPU می تواند یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر انتخاب کارت گرافیک باشد.

حافظه ویدئویی دومین فاکتور اثر گذار در عملکرد کارت گرافیک است. همانطور که می دانید حجم حافظه ویدیویی را با گیگابایت مشخص می کنند اما این بدان معنا نیست که هر چه حافظه کارت گرافیک بیشتر باشد، کیفیت کارت گرافیک بالاتر است . ممکن است یک کارت گرافیکی یک گیگابایتی از یک کارت حافظه 4 گیگابایتی حافظه مفیدتری داشته باشد. در اینجا صحبت از عامل موثر دیگری در عملکرد کارت گرافیک به میان می آید به نام پهنای باند حافظه.  هر چه میزان پهنای باند بیشتر باشد کیفیت و عملکرد کارت حافظه نیز بیشتر خواهد بود. پهنای حافظه (Bus) و فرکانس حافظه دو عاملی هستند که پهنای باند حافظه را تعیین می کنند.

waze

در انتخاب کارت گرافیک باید چه فاکتورهایی را در نظر بگیریم؟

انتخاب کارت گرافیکی که صرفا بر پایه قیمت بالا و جدید بودن باشد کار عاقلانه ای نیست. شما حتما باید عوامل دیگری را نیز در خرید کارت گرافیک در نظر بگیرید.

  • کاربرد کارت گرافیک

مهم ترین عامل تاثیر گذار در انتخاب کارت گرافیک کاربری آن برای شماست. یک کارت گرافیک کاربری های متفاوتی دارد.

  • گرفتن خروجی از تصویر

 در گذشته یکی از اصلی ترین دلایل خرید کارت گرافیک می توانست خروجی گرفتن از تصویر باشد. در این شرایط وظیفه پردازش بر عهده سی پی یو بوده است. اما با پیشرفت تکنولوژی پردازنده های گرافیکی نصب شده در کامپیوترها توانایی خروجی گرفتن از تصویر را دارند. علاوه بر این وظیفه محاسبات پردازشی را نیز بر عهده دارند و دیگر نیازی به نصب کارت گرافیک مستقل نیست.    

  • نمایش ویدیوهای سه بعدی

برخی کاربران برای تماشای ویدیوهایی با کیفیت بالا و سه بعدی اقدام به خرید کارت گرافیک جدا می کنند. اما باید در نظر داشته باشید که پردازنده گرافیکی تعبیه شده در کامپیوتر قابلیت پشتیبانی را دارند. اما اگر باز هم تصور می کنید که نیاز به کیفیت بالاتری دارید کارت GeForce GT 1030 می تواند یک انتخاب مناسب باشد. با تمام این تفاسیر بهتر است به جای هزینه برای این نوع کارت ها، یک  CPU قوی تر تهیه کنید.

  • بازی های کامپیوتری

بیشترین کاربری امروزه کارت های گرافیکی بازی است. سازندگان کارت های گرافیکی محصولات خود را با سری های خاصی برای پشتیبانی از این کاربری مشخص کرده اند. مثلا انویدیا کارت های خود را با GTX و RTX مشخص کرده است.

عوامل موثر بر کارایی کارت گرافیک در کاربری گیمینگ

اگر کاربرد کارت گرافیک برای شما گیمینگ است باید به فاکتورهای زیر توجه کنید.

  • کیفیت تصویر

اولین عاملی که باید در انتخاب کارت گرافیک مناسب در نظر بگیرید، وضوح تصویر در بازی است. برای داشتن وضوح تصویر بیشتر به کارتی قوی با پهنای باند و حافظه بالا نیاز دارید. چرا که کیفیت بالای تصویر به پردازنده گرافیکی قوی تری نیازمند است.

  • فریم دهی

کارت گرافیک شما باید در هر ثانیه تعداد قابل قبولی فریم را رندر کند و نشان دهد. تعداد 30 فریم بر ثانیه قابل قبول نیست. گفته می شود که 60 فریم بر ثانیه تعداد مناسبی است و بازی را روان و طبیعی نشان خواهد داد. قدرت پردازش و حافظه ویدئویی نرخ فریم دهی را تعیین میکنند. البته عوامل دیگری نیز نظیر وضوح تصویر، محتوای بازی و … نیز بر روی آن تاثیر دارند.

  • فیلتر های گرافیکی

فیلتر های نرم افزاری به بازی هیجان بیشتری می دهد. در واقع اعمال فیلتر ، بازی را واقعی  و زنده جلوه می دهد. برای اعمال راحت فیلتر های مختلف باید به فکر انتخاب کارت گرافیک با کیفیت تری باشید که توان پردازش بیشتری داشته باشد.  

  • میزان انرژی مصرفی و تولید حرارت

توان طراحی گرمایی یا TDP یک کارت گرافیک مشخص کننده حداکثر توان مصرفی و میزان گرمای تولیدی است. هر چه TDP پایین تر باشد نشان دهنده تولید گرمای کمتر و میزان مصرف انرژی پایین تر است. معمولا پردازنده های گرافیکی جدیدتر انرژی کمتری مصرف می کنند و میزان گرمای کمتری نیز تولید می کنند.

اهمیت بازی های انتخابی در خرید کارت گرافیک

بازی هایی که انتخاب میکنید مهم ترین عامل در انتخاب کارت گرافیک هستند. هر بازی حداقل سیستم مورد نیاز خود را مشخص کرده است. البته بهتر است شما پردازنده گرافیکی را انتخاب کنید که از حداقل تعیین شده کیفیت بهتری داشته باشد.

مدل های موجود برای انتخاب کارت گرافیک

کارت های گرافیکی به مدل مرجع و سفارشی تقسیم می شوند. مدل های مرجع دارای مشخصاتی هستند که توسط انویدیا یا AMD طراحی شده است. در حالی که مدل های سفارشی عموما خنک کننده و مدار تغذیه با کیفیت تری دارند. در ادامه با جزئیات بیشتری یه تفاوت های میان این دو می پردازیم.

  • خنک کننده کارت گرافیک

همان طور که قبلا اشاره شد، خنک کننده های کارت های سفارشی قدرتمند تر از مرجع هستند. این خنک کننده ها از تعداد بیشتری لوله هدایت کننده حرارت برخوردار هستند. علاوه بر این فن هایی مرغوب تر با صدای کمتری دارند. همچنین در نظر داشته باشید که مدل هایی که خنک کننده قوی تری دارند برای اورکلاکینگ مناسب تر هستند.

  • اورکلاکینگ کارت گرافیک

اورکلاک کردن به معنی افزایش فرکانس هسته پردازشگر به صورت دستی است. در بسیاری از کارت های گرافیک قابلیت هایی برای اورکلاکینگ تعبیه شده است. برای اورکلاکینگ نیازمند مدار تغذیه و خنک کننده قوی هستیم. بنابراین تمامی کارت گرافیک ها برای این منظور مناسب نیستند. از این رو اگر نیازمند اورکلاک کردن هستید از یک کارت گرافیک با مدار تغذیه و خنک کننده قوی استفاده کنید. مدل های مرجع برای این کار مناسب نیستند. برخی از مدل ها سری های خاصی را برای اورکلاکینگ معرفی کرده اند که با پسوندهای خاص خودشان نشان دار شده اند. در ادامه باید اشاره کنیم که فرکانس بالا به همراه خنک کننده قوی می تواند کیفیت بهتری را در اختیار شما قرار دهد.

  • ابعاد و اندازه کارت گرافیک

در انتخاب کارت گرافیک ، در نظر داشته باشید که مدل انتخابی شما پس از قرار دادن در کیس با کارت های توسعه دیگر تداخل نداشته باشد.

  • کانکتور تغذیه گرافیک

به هماهنگی منبع تغذیه و کارت گرافیک سفارشی توجه کنید. ممکن است در برخی موارد که مخصوص اورکلاک کردن هستند، نیازمند کانکتور تغذیه بیشتری باشند.

سخن آخر : مدل های مرجعی که در بازار به آنها برخورد می کنید از نظر کارایی با یکدیگر هیچ تفاوتی ندارند. چرا که همگی زیر نظر AMD و انویدیا تولید شده اند. در مورد انتخاب کارت گرافیک سفارشی تنها اگر قصد اورکلاک کردن را دارید، حساسیت به خرج دهید. مثلا مدل هایی که فرکانس بالاتری دارند و یا از قبل اورکلاک شده اند را انتخاب کنید.تا جایی که می توانید از کانتورهای مبدل تغذیه استفاده نکنید. زیرا ممکن است به کارت گرافیک آسیب وارد شود. کارت های گرافیک با کیفیت را در کنار یک CPU قدرتمند استفاده کنید. چرا که یک پردازنده با کیفیت اجازه استفاده از تمامی قابلیت های یک کارت گرافیک را برای شما فراهم می کند.

مشکلت حل نشده؟😟 معطل چی هستی ؟!🤔 گوشی رو بردار و با 62948(021) تماس بگیر، مشاوره رایگانه!🤩