اگر شما هم از استفاده کنندگان مکرر دوربین دیجیتال هستید یا اگر از دوربین دیجیتال خود مدتهاست که استفاده نکرده اید لازم است نکات مهمی را در مورد باتری دوربین دیجیتال خود بدانید.
دوربین های دیجیتال جزو لوازمی هستند که مصرف باتری بالایی دارند. زمانی که امکان دارد (مانند هنگام انتقال عکس ها به کامپیوتر و یا تماشای فیلم ها در تلویزیون) خاموش کردن LCD دوربین به صرفه جویی مصرف باتری کمک می کند.
انواع باتری های دوربین دیجیتال
باتری دوربین های دیجیتال در دو نوع باتری های اولیه (یکبار مصرف) و باتری های ثانویه (قابل شارژ) عرضه شده است.
باتری اولیه دوربین های دیجیتال
باتری های قابل شارژ چنان مورد توجه قرار گرفته اند که عده ای باتری دوربین غیر قابل شارژ را فناوری قدیمی تلقی می کنند. همیشه اولین ها نقش مهمی ایفا می کنند، به ویژه هنگامی که شارژ کردن کاری غیر عملی یا ناممکن باشد. انرژی خاص بالا، مدت زمان طولانی برای ذخیره و آمادگی فوری، باتری اولیه دوربین های دیجیتال را از مزیت های منحصر به فرد نسبت به سایر منابع انرژی برخوردار می کند. باتری های اولیه معمولاً ارزان قیمت، در دسترس و سازگار با محیط زیست هستند.
1. باتری های قلیایی
متداول ترین نوع باتری اولیه، باتری قلیایی یا آلکالاین است. در دوربین های دیجیتال باتری های قلیایی در ابعاد AA (قلمی) می باشد.
2. باتری های لیتیومی
این نوع باتری ها از بهترین نوع باتری برای دوربین های دیجیتال محسوب می شوند و ماندگاری بالایی دارند. در یک آزمایش 809 عکس با یک باتری لیتیومی قبل از تمام شدن شارژ آن، گرفته شده است.
باتری های ثانویه در دوربین های دیجیتال
باتری های قابل شارژ نسبت به باتری های اولیه قیمت بیشتری دارند ولی در طولانی مدت به صرفه هستند. باتری های قابل شارژ معمولا برای استفاده در جریان های خروجی بالا هماهنگی بیشتری با دوربین های دیجیتال دارند. این باتری ها در خانواده های مختلفی عرضه می شوند که عبارتند از:
1. نیکل کادمیوم (NiCD)
شاید در دسترس ترین و مرسوم ترین باتری قابل شارژ این نوع باتری ها باشند. این باتری ها تقریبا تا ۷۰۰ بار شارژ و استفاده را جواب می دهند. در صورت عدم استفاده در هر روز حدود ۱% از توانشان تخلیه می شود و عیب آنها اینست که به شدت از- اثر حافظه Memory effect- رنج می برند (که عبارتست از پوشیده شدن بخشهایی از صفحات باتری با حباب های گاز در حین استفاده و در نتیجه کاهش سطح موثر و توان باتری).
3. نیکل متال هیبرید (NiMH)
برای شارژ و استفاده بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ بار خوب بوده و دارای ۴۰% ظرفیت بالاتر از باتری های NiCD می باشند، ولی قیمت بسیار بالاتری دارند. مدت نگهداری شارژ در این باتری ها از NiCD ها کمتر است ولی مزیت بسیار خوب آنها این است که اثر حافظه ای در این باتری ها به ندرت روی می دهد.
3. لیتیوم یون (Li-ion)
این باتری ها تقریبا دو برابر ظرفیت باتریهای NiMH را دارا می باشند و برای ۵۰۰ بار شارژ و استفاده مناسب هستند. این باتری ها به شارژر مخصوص به خود نیاز دارند و از سایر باتری ها گرانتر هستند.
4. روی هوا (Zinc-Air)
تا اوایل سال ۲۰۰۰ باتری های یکبار مصرف روی-هوا به عنوان باتری پشتیبان دوربین های دیجیتال عمومیت زیادی یافته و با بیش از ۵۰ نوع دوربین سازگاری داشتند. این باتری ها دوره طولانی نگهداری شارژ و توان کافی برای چند ساعت متوالی استفاده را دارا می باشند. این باتری ها دارای بسته ای می باشند که می توان برای حفظ باتری از هوا در زمانی که استفاده نمی شود از آن استفاده کرد، ضمنا بند رو دوشی برای حمل و نقل راحت باتری و یک سیم برای اتصال به جک DC دوربین ها از وسایل همراه این باتریها می باشند. برای کسانی که استفاده زیاد و حرفه ای از دوربین خود می نمایند، استفاده از این باتری به عنوان باتری یدک در زمانهای اضطراری توصیه می شود.
نکاتی در مورد خرید باتری اصل
معمولا تنها عاملی که باعث می شود که افراد به جای خرید باتری اصل به باتری تقلبی روی بیاورند، قیمت آن است. اختلاف قیمت باتری های تقلبی و اصلی دوربین های دیجیتال چیزی نیست که بشود به راحتی از آن صرف نظر کرد.
برای نمونه قیمت باتری دوربین کاننLP-E6N ، 870 هزار تومان و قیمت باتری تولیدی شرکت های شخص ثالث 200 هزار تومان است. شرکت های شخص ثالث به شرکت هایی گفته می شود که تولید کننده ی جانبی محصولات با برند خودشان هستند و بر روی محصولات خود عباراتی از قبیل “سازگار با دوربین کانن” و … درج می کنند. این باتری های نسخه ی ضعیف تری از باتری های اصلی می باشند.
استفاده از باتری های غیر اصلی؛ آری یا خیر؟
همیشه هشدارهایی برای استفاده از باتری اصل دوربین های دیجیتال وجود دارد ولی متاسفانه باتری های تقلبی در بازار ایران فراوان هستند و استفاده از آنها بسیار رواج دارد، در صورتی که خریدار از مشکلات احتمالی حین استفاده از باتری دوربین دیجیتال تقلبی بی اطلاع است. غالب افراد نمی دانند که فرق بین باتری تقلبی و اصلی دوربین های دیجیتال چیست و از تاثیرش بر نحوه ی عملکرد دوربین دیجیتال خود بی اطلاع هستند.
• میزان زمان نگهداری شارژ: زمان نگهداری شارژ در باتری تقلبی خیلی کمتر از باتری اصل دوربین های دیجیتال است.
• خرابی دوربین دیجیتال: باتری های دوربین تقلبی به علت وجود اختلالاتی در تولید، با متصل شدن به دوربین می توانند خرابی بخش های مختلفی را ناشی شوند که این موضوع هزینه های بیشتری را برای ما به همراه دارد.
• خالی شدن باتری: اگر در حال فیلمبرداری با دوربین دیجیتال خود باشید و ناگهان باتری آن خالی شود، ممکن است باعث خرابی دوربین دیجیتال شما شود.
• انفجار باتری: مشکل دیگری که در باتری تقلبی دوربین های دیجیتال ممکن است پیش بیاید شکاف برداشتن لایه ی نازک و فشرده بین سلول های باتری که موجب اتصال کوتاه داخلی و باد کردن و در نتیجه منفجر شدن باتری در داخل دستگاه شما شود. همه ی این اتفاقات مربوط به مواد اولیه ی نامرغوب به کار رفته در این باتری ها می باشد.
• تفاوت میلی آمپرها: دیگر مشکلی که در اثر استفاده از باتری های تقلبی پیش می آید تفاوت در ظرفیت یا آمپر ساعت باتری است که با عنوان میلی آمپر شناخته می شود. میزان میلی آمپر باتری دوربین دیجیتال بر روی آنها نوشته شده است. میزان میلی آمپر بیشتر شارژدهی بیشتری را به دنبال دارد. در باتری های تقلبی میزان میلی آمپر درج شده بر روی باتری با اصل آن تفاوتی ندارد، اما در واقعیت این طور نیست. این موضوع نیز باعث زودتر خالی شدن باتری های تقلبی خواهد شد.
قابل اعتماد ترین راه این است که باتری دوربین دیجیتال اصل را از شرکت های معتبر خریداری نمایید.
تعمیرات دوربین دیجیتال کانن
نمایندگی کانن عهده دار کلیه ی فعالیت های مربوط به فروش و خدمات پس از فروش محصولات کانن در ایران می باشد. این مرکز با سرلوحه قرار دادن شعار مشتری مداری در تمامی بخش هایش همواره در تلاش بوده تا رضایت شما کاربران گرامی را جلب کند. در نمایندگی کانن خدمات مربوط به هر محصول در پارت مختص به همان محصول ارائه میشود.
کارشناسان حرفهای و با تجربه حوزهی تعمیرات هر محصول در پارت مخصوص به همان محصول حضور دارند . همچنین نمایندگی کانن با تجهیز هر بخش به پیشرفتهترین ابزار و تجهیزات مربوط به همان بخش ، گامی بلند در جهت ارائه خدمات تخصصی به مشتریان محترم برداشته است